ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ
  • 213 042 4551

Συλλογή – Φύλαξη Βλαστοκυττάρων

Φυσικό σύστημα αναγέννησης

Τα βλαστικά κύτταρα αποτελούν τους δομικούς λίθους της ζωής. Από τη διαφοροποίησή τους πριν τη γέννηση προέρχεται ολόκληρος ο ανθρώπινος οργανισμός, αλλά και μετά τη γέννηση, τα βλαστικά κύτταρα αποτελούν το φυσικό σύστημα αναγέννησης και επιδιόρθωσης του ανθρώπινου σώματος.

Κατα τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών υπάρχει μια ραγδαία εξέλιξη στον κόσμο της τεχνολογίας των βλαστοκυττάρων με αποτέλεσμα τη θεραπεία πάνω απο 80 ασθενειών του αιμοποιητικού και ανοσοποιητικού συστήματος, την εφαρμογή αναγεννητικών και αναπλαστικών τεχνικών και την αύξηση των πιθανοτήτων επιτυχίας μιας μεταμόσχευσης με την παράλληλη χρήση αιμοποιητικών και μεσεγχυματικών βλαστικών κυττάρων.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η συλλογή των βλαστοκυττάρων γινόταν αποκλειστικά κατά τον τοκετό από το αίμα του ομφαλίου λώρου. Επιστημονικές μελέτες των Miura et al απέδειξαν ότι βλαστικά κύτταρα που εντοπίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον πολφό των νεογιλών δοντιών, και σε ένα μικρότερο ποσοστό στον πολφό των μονίμων δοντιών έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε περισσότερους τύπους ιστών του σώματος  σε σύγκριση με άλλους τύπους βλαστικών κυττάρων.

Έτσι, τα βλαστικά κύτταρα των νεογιλών δοντιών που σχηματίζονται κατά την 6η εβδομάδα της κύησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα ευρύ φάσμα ιατρικών θεραπειών (Ανάπλαση δοντιών, ανάπλαση οστών, καρδιοαγγειακές παθήσεις, νευρογεννετικές ασθένειες, αποκατάσταση τραυματισμών κινητικών νευρώνων, ανάπλαση μυών, θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων) και να διασφαλίσουν τη μελλοντική υγεία του δότη ή/και άλλων μελών της οικογένειας καθώς υπάρχει απόλυτη ιστοσυμβατότητα.

ADVANCED DENTAL CENTER

Το ADVANCED DENTAL CENTER έπειτα από την αποκλειστική συνεργασία με πιστοποιημένη τράπεζα ανθρώπινων ιστών από τη Ρυθμιστική & Εποπτική Αρχή Swissmedic, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Ελβετίας (OFSP) και τις βρετανικές κρατικές αρχές υγείας UK Human Tissue Authority είναι το μόνο εξειδικευμένο κέντρο που σας δίνει τη δυνατότητα συλλογής και φύλαξης οδοντικών βλαστικών κυττάρων. 

Η συλλογή, επεξεργασία, κρυοσυντήρηση και φύλαξη των βλαστικών κυττάρων γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια στην Ελβετία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, διατηρώντας όλες τις βιολογικές τους ιδιότητες ανέπαφες, γεγονός που τα καθιστά πλήρως και άμεσα αξιοποιήσιμα σε περίπτωση ανάγκης στο μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες και για μία δωρεάν ενημέρωση μπορείτε να απευθυνθείτε στην ομάδα του ADVANCED DENTAL CENTER.