ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ
  • 213 042 4551

Άλκηστη Μακρυνικόλα

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1995. Το 2013 ξεκίνησα να φοιτώ στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές δραστηριοποιούμαι τα τελευταία χρόνια στον τομέα του εθελοντισμού. Είμαι ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της μη-κερδοσκοπικής οργάνωση Εthelon και υπεύθυνη των πανελλήνιων αλλά και ευρωπαϊκών συνεργασιών του οργανισμού καθώς επίσης και υπεύθυνη για  την κοινωνική δικτύωση και διαχείριση της ιστοσελίδας της Life Clinic Group.

Στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων υπήρξα υπεύθυνη διαχείρισης εθελοντών σε πάνω από 50 διεθνείς εκδηλώσεις και συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Προσπαθώντας καθημερινά να συνδέσω την Οδοντιατρική επιστήμη με την κοινωνική προσφορά, οργάνωσα δύο κοινωνικές δράσεις με όνομα «Hygiene kits for refugees» με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής των προσφύγων, έχοντας την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του προγράμματος ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Μάρτιο του 2016 συμμετείχα σε δράση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά όπου πραγματοποιήθηκε δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος και εκμάθηση στοματικής υγιεινής στο 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο Ελληνικό και στο Ειδικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου όπου έγινε ενημέρωση των μαθητών για την πρόληψη της οδοντικής τερηδόνας.

Από το Νοέμβριο του 2016 εντάχθηκα στην ομάδα του Advanced Dental Center με σκοπό την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών και διεύρυνση των επιστημονικών μου ενδιαφερόντων και κοινωνικών δράσεων μέσω της κλινικής.