ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ
  • 213 042 4551

Αισθητική Οδοντιατρική

Λεύκανση

Για τη λεύκανση των δοντιών υπάρχουν δύο κύριες τεχνικές. Η λεύκανση στο ιατρείο και η λεύκανση στο σπίτι. Στο Advanced Dental Center εφαρμόζουμε ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο που συνδυάζει τις δύο αυτές τεχνικές και έχει αποδειχτεί ότι εξασφαλίζει τα βέλτιστα δυνατά και πιο σταθερά με την πάροδο του χρόνου αποτελέσματα.

Η τεχνική περιλαμβάνει την εφαρμογή στα δόντια υψηλών συγκεντρώσεων υπεροξειδίου του υδρογόνου (40%) για περίπου μία ώρα, σε 2 ή 3 συνεδρίες που ενεργοποιείται με τη χρήση LASER (power bleaching).

Εν συνεχεία και για διάστημα δύο εβδομάδων οι ασθενείς θα κληθούν να κάνουν χρήση στο σπίτι των ειδικά κατασκευασμένων ναρθήκων με το λευκαντικό υλικό που θα τους προμηθεύσει ο οδοντίατρος (υπεροξείδιο του καρβαμιδίου 10% έως 16%) για 4-8 ώρες ημερησίως.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας και για διάστημα ενός μηνός μετά θα πρέπει να αποφεύγεται το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφών και ποτών με έντονες χρωστικές (καφές, τσάι, κόκκινο κρασί, παντζάρια κλπ)

Ολοκεραμικές όψεις

Οι ολοκεραμικές όψεις χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική για την αποκατάσταση δοντιών με κατάγματα, έντονες χρώσεις, στροφές και αποκλίσεις αλλά και για αισθητικές παρεμβάσεις στο χρώμα και στο σχήμα με σκοπό τη βελτίωση της αισθητικής του χαμόγελου. Είναι αποκαταστάσεις από υψηλής αισθητικής πορσελάνες, οι οποίες συγκολλούνται στην πρόσθια επιφάνεια των δοντιών.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ολοκεραμικές όψεις για την αποκατάσταση των προσθίων δοντιών.

Δόντια με έντονες δυσχρωμίες οι οποίες δεν μπορούν να βελτιωθούν με άλλα μέσα, μπορούν να βελτιωθούν σε σημαντικό βαθμό με τις όψεις.

Σε ειδικές περιπτώσεις όπου στα πρόσθια δόντια υπάρχει εκτεταμένη απώλεια οδοντικής ουσίας, λόγω κατάγματος, η αποκατάσταση μπορεί εύκολα να γίνει με ολοκεραμικές όψεις, οι οποίες ταιριάζουν στα επιφανειακά χαρακτηριστικά και στο χρώμα με τα παρακείμενα δόντια, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει μια φυσική εμφάνιση.

Τέλος, μικρές αποκλίσεις των δοντιών από το οδοντικό τόξο αλλά και μικρά διαστήματα μπορούν να αποκατασταθούν με ελάχιστα επεμβατικές παρασκευές και εν συνεχεία συγκόλληση όψεων.

 

Πριν & Μετά

(κάντε κλικ στις παρακάτω φωτογραφίες)