Χρήση συσκευών LASER στην οδοντιατρική

Το Laser αποτελεί μια σύγχρονη, αποτελεσματική και το σημαντικότερο ελάχιστα επεμβατική μέθοδο για τη θεραπεία των περιοδοντικών νόσων και όχι μόνο. Η προσεκτική χρήση του εξασφαλίζει βέλτιστα κλινικά αποτελέσματα με εντελώς ανώδυνο και απόλυτα ασφαλή τρόπο.
Όσον αφορά τη θεραπεία νόσων των ούλων, όπως η περιοδοντίτιδα, η δέσμη του Laser μπορεί και διεισδύει στο εσωτερικό των περιοδοντικών θυλάκων, ακόμα και σε δυσπρόσιτα σημεία και έτσι εξαλείφει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση των φλεγμονώδων νόσων. Έτσι, είναι σε πολλές περιπτώσεις δυνατή ακόμη και η αποφυγή χειρουργικών επεμβάσεων, γεγονός που αξιολογείται θετικά από την πλειονότητα των ασθενών.
Η χρήση του Laser ως επί το πλείστον δεν απαιτεί αναισθησία, ενώ παράλληλα έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί τους περιοδοντικούς ιστούς, ώστε να αναπλαστούν στο μέγιστο της ικανότητας τους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στην θεραπεία των περιοδοντικών νόσων με πιο σταθερά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Μελέτες έδειξαν ότι η χρήση Laser βοηθά στο σχηματισμό σταθερού θρόμβου, ο οποίος στη συνέχεια βοηθά στη γρηγορότερη και πληρέστερη επούλωση των ιστών. Τέλος, μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται βιοδιέγερση (biostimulation) των κυττάρων, συγκεκριμένες συσκευές Laser μπορούν και ενεργοποιούν ευκολότερα τις αντιφλεγμονώδεις δράσεις τους χωρίς να προκαλούνται δομικές ή λειτουργικές αλλαγές σε αυτά με αποτέλεσμα την ταχεία επούλωση ακόμη και λίγες ώρες μετά τη θεραπεία.

Η χρήση του Laser στην οδοντιατρική εξασφαλίζει υψηλή ακρίβεια και άρτια αποτελέσματα κατά την διάρκεια και μετά από κάθε θεραπεία και αποτελεί πια τον χρυσό κανόνα που βρίσκει εφαρμογή σε πλήθος θεραπειών.
Μετά
Πριν
Μετά
Πριν

Όλοι θέλουμε ένα όμορφο & υγιές χαμόγελο

Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και αποκτήστε ένα πανέμορφο και υγιές χαμόγελο!