Περιοδοντίτιδα και λέιζερ χαμηλής ισχύος

Η θεραπεία λέιζερ χαμηλής ισχύος (LLLT) είναι μια μορφή θεραπείας και ενεργοποίησης του οργανισμού για καλύτερη και γρηγορότερη επούλωση των ιστών (ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΣΗ). Ενώ τα λέιζερ υψηλής ισχύος χρησιμοποιούνται στην ιατρική για την αποκοπή και την αφαίρεση ιστών, τα λέιζερ χαμηλής ισχύος χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση του πόνου και για την τόνωση και την ενίσχυση της λειτουργίας των κυττάρων.

Τα οφέλη της θεραπείας με λέιζερ χαμηλής ισχύος σύμφωνα με την επιστημονική βιβλιογραφία είναι τα εξής:

 

·         Βιοδιέγερση / Αναγέννηση ιστών

·         Μείωση της φλεγμονής

·         Αναλγησία

·         Ενισχυμένη λειτουργία ανοσίας / Αντιμικροβιακό

Ένας σημαντικός τρόπος με τον οποίο η θεραπεία με λέιζερ προσθέτει ενέργεια είναι η απορρόφηση φωτονίων από τα μιτοχόνδρια. Αυτά τα μικροσκοπικά οργανίδια αποτελούν τις ενεργειακές αποθήκες των κυττάρων. Τα μιτοχόνδρια έχει αποδειχθεί πως είναι ικανά να απορροφούν το φως λέιζερ, το οποίο στη συνέχεια ενεργοποιεί μια σειρά αντιδράσεων για να αυξήσει και να αποθηκεύσει περισσότερη κυτταρική ενέργεια με τη μορφή τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP).

Με την αύξηση της διαθέσιμης ενέργειας σε αυτήν την εύκολα προσιτή μορφή, το φως λέιζερ είναι σε θέση να διεγείρει σε μεγάλο βαθμό τη βιολογική λειτουργία των κυττάρων, των ιστών και των συστημάτων και ακόμη και να αυξήσει τη συνολική ζωτική ενέργεια σε όλο το άτομο βελτιώνοντας έτσι την επουλωτική ικανότητα των ιστών.

Η θεραπεία με λέιζερ έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει την αναγέννηση των οστών, του αίματος, των αιμοφόρων αγγείων, του χόνδρου, των κοχλιακών κυττάρων τρίχας, των κεντρικών και περιφερειακών νεύρων και τέλος των μυών.

Στην οδοντιατρική τα λέιζερ χαμηλής ισχύος χρησιμοποιούνται τόσο ως αναλγητικό μέσο όσο και για την επούλωση στοματολογικών παθήσεων με άμεσα και ευεργετικά αποτελέσματα. Επίσης, με τη βιοδιέγερση των πολφικών κυττάρων μπορεί να μειωθεί κατακόρυφα μέχρι και να εξαφανιστεί τελείως η ευαισθησία των δοντιών. Τέλος, κατά τη θεραπεία της περιοδοντίτιδας αλλά και μετεγχειρητικά μετά από εξαγωγές δοντιών ή μετά από τοποθέτηση εμφυτευμάτων η θεραπεία με λέιζερ χαμηλής ισχύος εγγυάται μία ανώδυνη και ταχύτατη επούλωση χωρίς επιπλοκές.

Η οδοντιατρική κλινική  Advanced Dental Center είναι η μόνη που διαθέτει συσκευή Laser 3ηςγενιάς προσφέροντας τη θεραπεία LLLT σε κάθε χειρουργικό περιστατικό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη θεραπεία λέιζερ χαμηλής ισχύος (LLLT) μπορείτε να απευθυνθείτε στους ειδικούς του Advanced Dental Center καλώντας στο 2130424551

Advanced Dental Center

Δούσμανη 20Β & Αγγ. Μεταξά, 16675, Γλυφάδα, Αθήνα.

www.advanceddentalcenter.gr

Τσιρογιάννης Κ. Παναγιώτης
Χειρουργός  Οδοντίατρος Γλυφαδα
Δούσμανη 20Β, 16675, Γλυφάδα
Τηλ. Επικοινωνίας: +30 693 8372953 / +30 213 042 4551
Μετά
Πριν
Μετά
Πριν

Όλοι θέλουμε ένα όμορφο & υγιές χαμόγελο

Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και αποκτήστε ένα πανέμορφο και υγιές χαμόγελο!