Πλεονεκτήματα της ψηφιακής τοποθέτησης εμφυτευμάτων

Στην οδοντιατρική εμφυτευματολογία έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια ψηφιακές εφαρμογές και τεχνικές που καθιστούν την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων μια άκρως προβλέψιμη διαδικασία χωρίς την ανάγκη χρονοβόρων και επίπονων χειρουργείων.

Πως επιτυγχάνεται όμως κάτι τέτοιο ;

Αρχικά πραγματοποιείται ένας ακτινολογικός έλεγχος (αξονική τομογραφία) η οποία επεξεργάζεται με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και ενός ειδικού οδοντιατρικού λογισμικού.
Αυτό που γίνεται επί της ουσίας είναι η εξ ολοκλήρου σχεδίαση του χειρουργείου σε ένα εικονικό περιβάλλον.
Κατά το σχεδιασμό αυτό επιλέγονται ποια εμφυτεύματα θα τοποθετηθούν, σε ποιες θέσεις, με ποια κλίση και σε τι βάθος, ενώ παράλληλα λαμβάνονται υπόψη ανατομικά μόρια και οστικά ελλείμματα με σκοπό την τοποθέτηση του εμφυτεύματος στην ιδανικότερη θέση, αλλά και την πλήρη προετοιμασία σε περίπτωση που είναι αναγκαία μία οστική ανάπλαση.

Μόλις ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του χειρουργείου ψηφιακά, τα δεδομένα μεταφέρονται σε έναν εξατομικευμένο νάρθηκα ο οποίος τοποθετείται στο στόμα του ασθενούς για την πραγματοποίηση του χειρουργείου.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται:
Αυξημένη ακρίβεια και ασφάλεια – Η ψηφιακά καθοδηγούμενη χειρουργική επέμβαση προσφέρει ένα υψηλότερο επίπεδο ακρίβειας στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων από ότι είναι δυνατόν με τις παραδοσιακές χειρουργικές επεμβάσεις. Μεγαλύτερη ακρίβεια σημαίνει ταυτόχρονα και πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα για τους ασθενείς, όπως ασφαλέστερες διαδικασίες, δεδομένου ότι οι χειρουργοί είναι σε θέση να προσδιορίσουν την ακριβή θέση κρίσιμων δομών όπως τα οστά, τα νεύρα, οι ρίζες δοντιών και άλλα ανατομικά μόρια, μειώνοντας τους κινδύνους επιπλοκών. Άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του υψηλότερου επιπέδου ακρίβειας είναι τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας των οδοντικών εμφυτευμάτων με καλύτερα αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα. Εξ αιτίας της υψηλής ακρίβειας της μεθόδου, ακόμα και στις πιο πολύπλοκες περιπτώσεις – όπου η ποιότητα ή η ποσότητα του οστού υπόκειται σε περιορισμούς, η ψηφιακή μέθοδος εξασφαλίζει άρτια και άκρως προβλέψιμα αποτελέσματα.
Ταχύτητα και λιγότερο στρεσογόνες διαδικασίες – Με το σχεδιασμό του χειρουργείου ψηφιακά οι χειρουργοί είναι σε θέση να τοποθετήσουν τα οδοντικά εμφυτεύματα με λιγότερο επεμβατικές διαδικασίες από ότι γινόταν μέχρι πρότινος, κάνοντας μικρότερες τομές ή και ακόμη, σε ορισμένες περιπτώσεις, αναίμακτα χωρίς τομές, με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να είναι πιο άνετες και ταχύτερες για τους ασθενείς.
Ταχύτερη και ευκολότερη επούλωση – Οι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές και η ταχύτερη τοποθέτηση που εξασφαλίζονται με την ψηφιακή μέθοδο σημαίνουν λιγότερο πόνο, μικρότερο οίδημα και απουσία δυσφορίας μετά την επέμβαση για τους ασθενείς, αλλά και ταχύτερη επούλωση. Αυτοί οι παράγοντες βοηθούν στη μείωση του απαιτούμενου χρόνου αποκατάστασης μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης και συμβάλλουν στην ταχύτερη επιστροφή των ασθενών στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Πόσο κοστίζει η νέα αυτή τεχνική και ο ψηφιακός σχεδιασμός ;
Το κόστος δε θα πρέπει να απασχολεί τον ασθενή καθότι επιβαρύνει ελάχιστα το συνολικό κόστος θεραπείας με εμφυτεύματα. Εναπόκειται, λοιπόν, στην κρίση του κάθε οδοντιάτρου και στην επιθυμία και ικανότητά του ή μη να προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και τις πιο σύγχρονες θεραπευτικές τεχνικές στους ασθενείς του.

Μετά
Πριν
Μετά
Πριν

Όλοι θέλουμε ένα όμορφο & υγιές χαμόγελο

Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και αποκτήστε ένα πανέμορφο και υγιές χαμόγελο!