Τα συμπτώματα της χρόνιας ουλίτιδας.

Η περιοδοντική νόσος είναι μία χρόνια βακτηριακή φλεγμονή η οποία προσβάλλει τους ιστούς που στηρίζουν τα δόντια και συμπεριλαμβάνει την χρόνια ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα. Η νόσος συχνά είναι ασυμπτωματική, αν και οι πάσχοντες από ουλίτιδα μπορεί να εμφανίσουν συχνά υπερβολικά ερυθρά και φουσκωμένα (οιδηματώδη) ούλα, τα οποία ματώνουν εύκολα κατά το βούρτσισμα.

Η χρόνια ουλίτιδα μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες (από ορμονικές διαταραχές έως στρες και κακοτεχνίες στις προσθετικές εργασίες) αλλά μία από τις συχνότερες είναι η παραμελημένη στοματική υγιεινή. Άλλοι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη ουλίτιδας είναι :

• Ορμονικές αλλαγές, όπως αυτές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της εφηβείας, της εμμηνόπαυσης, ακόμα και της εμμήνου ρύσης, κάνουν τα ούλα πιο ευαίσθητα στην ανάπτυξη ουλίτιδας.
• Ασθένειες που μπορεί να επηρεάσουν την κατάσταση των ούλων σας. Εδώ περιλαμβάνονται ασθένειες όπως ο καρκίνος ή η λοίμωξη από ιό HIV που παρεμβαίνουν στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ακόμη ο διαβήτης, που επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να χρησιμοποιήσει το σάκχαρο του αίματος , αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων και των νόσων των ούλων.
• Φάρμακα που μπορούν να επηρεάσουν τη στοματική υγεία, επειδή ελαττώνουν τη ροή του σάλιου, που προστατεύει τα δόντια και τα ούλα. Ορισμένα φάρμακα , όπως το αντισπασμωδικό φάρμακο Dilantin και τα αντι-στηθαγχικά φάρμακα Procardia και Adalat , μπορούν να προκαλέσουν μη φυσιολογική αύξηση του όγκου των ούλων.
• Οι κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, που κάνει πιο δύσκολη την επούλωση των ιστών.
• Οικογενειακό ιστορικό περιοδοντικών νόσων μπορεί να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην ανάπτυξη της ουλίτιδας.

Αν η κατάσταση αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα, κατά την οποία προσβάλλονται οι βαθύτεροι υποστηρικτικοί ιστοί των δοντιών και κυρίως το οστό που τα περιβάλλει οδηγώντας, έτσι, σε σταδιακή απώλεια των δοντιών. Ο θεράπων ιατρός σας θα σας βοηθήσει όχι μόνο θεραπεύοντας τη νόσο αλλά και καθοδηγώντας σας ώστε να αποφύγετε την επανεμφάνισή της.

Αν έχετε παρατηρήσει κάποιο από τα συμπτώματα της ουλίτιδας στο στόμα σας, μη διστάσετε να μας καλέσετε και να μας επισκεφθείτε για έναν εντελώς δωρεάν στοματικό έλεγχο.

 

Advanced Dental Center

Δούσμανη 20Β, 16675, Γλυφάδα.

Τηλ. Επικοινωνίας : 213 042 4551

Μετά
Πριν
Μετά
Πριν

Όλοι θέλουμε ένα όμορφο & υγιές χαμόγελο

Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και αποκτήστε ένα πανέμορφο και υγιές χαμόγελο!