ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

O Γεώργιος Βήλος αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών (Dörpfeld Gymnasium) και στη συνέχεια από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα» (1993). Ειδικεύθηκε στη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και Κλινικές της Ιατρικής Σχολής του Birmingham, Alabama (1997 – 2001). Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών “Master of Science” από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2001 και έκτοτε ασκεί ιδιωτικά τη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική. Εκπαιδεύτηκε ως Fellow στη χειρουργική ογκολογία κεφαλής και τραχήλου στο Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο (Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας») επί 6 έτη (2001 – 2007). To 2006 έγινε Diplomate του American Board Oral and Maxillofacial Surgery. Το 2007 έγινε Fellow της επιστημονικής εταιρείας I.T.I. (International Team for Implantology), ενώ έχει διατελέσει υπεύθυνος εκπαίδευσης του ελληνικού τμήματος της ITI από το 2012 έως και το 2016. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά κι έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με θεματολογία που αφορά στη χειρουργική αντιμετώπιση του συνδρόμου αποφρακτικών απνοιών – υποπνοιών στον ύπνο, στη χειρουργική εμφυτευματολογία, καθώς και στην αποκατάσταση των ελλειμματικών γνάθων με μοσχεύματα μαλακών και σκληρών ιστών.

Ασκεί το πλήρες φάσμα της στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής (χειρουργική στόματος, τραυματιολογία του προσώπου, ορθογναθική χειρουργική – χειρουργική σχιστιών, χειρουργική της κροταφογναθικής διάρθρωσης και ογκολογική χειρουργική του στοματογναθικού συστήματος και των σιελογόνων αδένων). Διατηρεί χειρουργικά προνόμια στη Βιοκλινική Αθηνών, όπου εκτελεί καθήκοντα επιστημονικού υπεύθυνου γναθοπροσωπικής χειρουργικής, στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών και στο Metropolitan General.

Γεώργιος Α. Βήλος, DDS, MS

Στοματικός & Γναθοπροσωπικός Χειρούργος