Λεύκανση Δοντιών

Λεύκανση

Για τη λεύκανση των δοντιών υπάρχουν δύο κύριες τεχνικές. Η λεύκανση στο ιατρείο και η λεύκανση στο σπίτι. Στο Advanced Dental Center εφαρμόζουμε ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο που συνδυάζει τις δύο αυτές τεχνικές και έχει αποδειχτεί ότι εξασφαλίζει τα βέλτιστα δυνατά και πιο σταθερά με την πάροδο του χρόνου αποτελέσματα.

Η τεχνική περιλαμβάνει την εφαρμογή στα δόντια υψηλών συγκεντρώσεων υπεροξειδίου του υδρογόνου (40%) για περίπου μία ώρα, σε 2 ή 3 συνεδρίες που ενεργοποιείται με τη χρήση LASER (power bleaching).

Εν συνεχεία και για διάστημα δύο εβδομάδων οι ασθενείς θα κληθούν να κάνουν χρήση στο σπίτι των ειδικά κατασκευασμένων ναρθήκων με το λευκαντικό υλικό που θα τους προμηθεύσει ο οδοντίατρος (υπεροξείδιο του καρβαμιδίου 10% έως 16%) για 4-8 ώρες ημερησίως.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας και για διάστημα ενός μήνα μετά θα πρέπει να αποφεύγεται το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφών και ποτών με έντονες χρωστικές (καφές, τσάι, κόκκινο κρασί, παντζάρια κλπ)

Πότε κάνουμε λεύκανση δοντιών;

Όταν τα δόντια είναι σκούρα, κίτρινα, γκρι:
• Εκ γενετής
• Από την πάροδο του χρόνου
• Από τη χρήση φάρμακων πχ τετρακυκλίνη
• Aπό τη χρήση καφέ, τσάι, αναψυκτικών, κόκκινου κρασιού
• Από τη χρήση τσιγάρου

Είναι ασφαλής διαδικασία;

Η λεύκανση δοντιών σαν θεραπεία είναι η πιο απλή και συντηρητική διαδικασία της αισθητικής οδοντιατρικής. Εκατοντάδες κλινικές και ερευνητικές μελέτες έχουν γίνει τεστάροντας την ασφάλεια της διαδικασίας στους ανθρώπινους ιστούς. Έχει αποδειχθεί πως δεν βλάπτει την αδαμαντίνη ή άλλους ιστούς. Η μόνη επιπλοκή της είναι μια παροδική ευαισθησία σε ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού, η οποία κρατάει όσο και η λεύκανση, και φεύγει αμέσως μετά το τέλος αυτής.

Τι περιέχει το gel λεύκανσης;

Το τζελ της λεύκανσης περιέχει υπεροξείδιο του καρβαμιδίου σε συγκεντρώσεις 10,16,20% για λεύκανση στο σπίτι και 35-38% υπεροξείδιο του υδρογόνου για λεύκανση στο ιατρείο. Τα σύγχρονα σκευάσματα λεύκανσης περιέχουν και απευαισθητοποιητικούς παράγοντες για ελαχιστοποίηση της ευαισθησίας, ενδυνάμωση της αδαμαντίνης και πρόληψη της τερηδόνας.

Πόσο κρατάει το λευκό χρωμά των δοντιών μετά από λεύκανση;

Τα ερευνητικά δεδομένα αναφέρουν ότι η λεύκανση δοντιών διαρκεί για 1-2 χρόνια στο 80 – 100% της αρχικής της κατάστασης. Η βασική προϋπόθεση είναι μια φορά το χρόνο να γίνεται ένα φρεσκαρισμα-touch up για 2-3 ημέρες. Επίσης η διατήρηση του αποτελέσματος είναι αλληλένδετη με τις συνήθειες του ασθενούς (κάπνισμα, κατανάλωση τροφών με έντονες χρωστικές, στοματική υγιεινή κλπ.)

 

Μετά
Πριν