ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ
  • 213 042 4551

Τζοβάρας Αλέξανδρος

Βιογραφικό

tzovarasΓεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Pecs στην Ουγγαρία απ’όπου και αποφοίτησα με βαθμό »Λίαν Καλώς» το 2000. Από το 2003 μέχρι και το 2004 εργάστηκα ως ιατρός στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων/ Ικαρία Ν. Σάμου. Από το 2005 και μέχρι το 2007 ειδικεύτηκα στη Γενική Παθολογία στο Γ΄ Παθολογικό Τμήμα του Γ. Ν. Α. »Η ΕΛΠΙΣ» κι έπειτα μεχρι το 2008 στην Αιματολογική Ογκολογία στο Α.Ο.Ν.Α »Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ». Από το 2008 μέχρι και το 2011 συνέχισα την ειδικότητα της παθολογικής ογκολογίας στην Α΄ Παθολογική κλινική του Α.Ο.Ν.Α »Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».

To 2012 ανακηρύχθηκα Clinical Fellow in Medical Oncology τόσο στο Royal Free London όσο και στο Ηοspice Marie Curie London και Specialist Registar στο Royal Bornemouth Hospital Department of medical Oncology. Από τα τέλη του ίδιου έτους και για έναν χρόνο μέχρι τα τέλη του 2013 εργάστηκα ως ειδικός σύμβουλος στο Clatterbridge Cancer Center, στην πανεπιστημιακή κλινική του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ (Royal University Liverpool Hospital) από τη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή ενώ ένα χρόνο μετά το 2014 εκπόνησα και τη διδακτορική μου διατριβή με θέμα »Κλινική Αξιολόγηση του νέου αποπτωτικού γονιδίου BCL2L12 στον καρκίνο του μαστού ως μοριακού δείκτη πρόγνωσης και ανταπόκρισης στη χημειοθεραπεία».

Έκτοτε και μέχρι σήμερα είμαι υπεύθυνος του ογκολογικού τμήματος στο Θεραπευτήριο Αθηνών και ιατρικός συνεργάτης της Γ΄ Ογκολογικής Kλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan, ενώ παράλληλα είμαι υπεύθυνος για την εξέλιξη της θεραπείας των ογκολογικών ασθενών του ADVANCED DENTAL CENTER.